У селах Тернопільщини запрацюють реєстратори (Відео)


Щоб одружитися, розлучитися, змінити прізвище,зареєструвати народження дитини чи передати спадщину  жителям сіл та громад Тернопільщини більше недоведеться їздити до райцентрів і стояти у чергах. Усі ці функції ДРАЦСів до 2023 року передадуть органам місцевого самоврядування. Крім того, в області мають запрацювати сільські нотаріуси. Проте, наразі не вдається знайти фахівців, які б відповідали усім вимогам. Тому, представники обласного управління юстиції спільно та голови громад просять законодавців переглянути ці вимоги.

-Сьогодні дійсно дуже важко знайти нотаріусів, які б могли працювати у сільській місцевості, бо у селах немає фахівців, які б відповідали визначеним критеріям. Зокрема, людина, яка претендує на цю посаду, повинна мати вищу юридичну освіту, досвід роботи за фахом щонайменше 3 роки та пройти рік стажування в Головному управлінні юстиції. Вважаємо, що людині було б достатньо юридичної освіти і лише 2 місяці стажування,- каже начальник Головного управління юстиції в Тернопільській області.

Перспективи розвитку юридичних послуг у об’єднаних громадах розглядали на  засіданні регіональної платформи з розвитку місцевого самоврядування. Захід відбувся за ініціативи Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.

Попередня стаття

З наступного тижня тернопільські школярі отримуватимуть соціальні картки (НАЖИВО)

Наступна стаття

Тернопільські військовослужбовці отримуватимуть більше грошей

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.