За тернополян, які нехтують навчанням у школі, візьмуться полісмени (Відео)


Якщо ваша дитина десять днів поспіль без поважної причини не відвідувала школу, чекайте візиту полісменів. Такий порядок відтепер затверджений законодавчо.

Про це йдеться у Постанові № 684 Кабінету Міністрів України.

Зокрема, у документі зазначено: якщо неповнолітній учень не з’являвся на заняттях протягом десяти днів підряд без поважних причин, навчальний заклад невідкладно повідомляє про це місцевий відділок Нацполіції та службу у справах дітей.

Пояснити відсутність дитини у школі можна за допомогою медичної довідки, письмового пояснення батьків (опікунів) або самого учня, якщо він повнолітній.

Кожна дитина має право на здобуття загальної середньої освіти. Якщо ці права порушуються – повинна втрутитися поліція.  Адже важливо з’ясувати, чому саме дитина прогуляє уроки. Раніше за такими школярами слідкувало спеціальне управління. Вони створювати комісію, згодом зверталися до правоохоронців. Але така процедура дуже тривала у часі. Відтак законодавчо її спростили, – зауважила начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Педагоги кажуть, таке нововведення можна трактувати по-різному. З одного боку, це необхідний контроль, з іншого – втручання в особисте життя.

Якщо поліцейські вручатимуться в освітній процес – школярі більше боятимуться покарання за свої прогули. З іншого боку батьки школярів можуть трактувати це, як втручання в особисте життя. Але найперше, що повинні робити правоохоронці, це моніторити всі розважальні заклади, парки, сквери поблизу школи. Адже, зазвичай, школярі саме там прогулюють навчання, – зауважила заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільської ЗОШ №3 Любов Шендеровська.

Попередня стаття

Школярку, яка померла від отруєння грибами, сьогодні поховали

Наступна стаття

Відомі гумористи підтримати тернопільських флорболістів (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.