Спалах кору: На Тернопільщині дітей без щеплення грозяться не пускати до шкіл та дитсадків (Відео)


У Тернопільській, Івано-Франківській та Одеській областях зафіксували спалах кору. Зокрема від початку року на Тернопільщині на кір захворіли 70 людей. Здебільшого хворіють діти. Відтак через поширення інфекції невакциновані проти кору діти не допускатимуться у навчальні заклади вищезгаданих областей. Відповідний лист-рекомендацію оприлюднили на сайті Міністерства охорони здоров’я.
Тернопільські епідеміологи зазначають, ситуація з захворюванням на кір – прогнозована, але не критична.
За 8 місяців цього року в нас було зареєстровано 70 випадків захворювання на кір. З червня в нас почалося ускладнення епідситуації. Найбільше випадків зареєстровано у Бучацькому районі – 53, Чортківському – 12, Борщівському – 2, Збаразькому – 1, Тернопільському – 2. Також впродовж вересня зафіксовано 6 випадків захворювання у місті Тернополі. Здебільшого хворіють діти від 5 до 9 років. Також є 3 випадки захворювання серед немовлят до року. Важливо, що ці діти навіть не підлягають щепленню. Адже воно проводиться з 12 місяців.
Також є три випадки захворювання серед людей старше 30 років. Найстаршій жінці, що заразилася кором – 50 років, – розповідає завідувач відділення організації епідеміологічнихдосліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр» Марія Павельєва.
Щодо листа Міністерства охорони здоров’я, то його розіслали у всі районні центри, лікарні та освітні заклади. Проте останнє слово – за педагогами.

Попередня стаття

Стратегія перемоги: другокласниця з Тернопільщини дивує грою з шахів

Наступна стаття

За вбивство продавчині на Тернопільщини злочинця ув’язнили на 15 років

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.