На реставрацію Бучацької ратуші виділять більш ніж 10 мільйонів гривень (Відео)


Унікальну пам’ятку архітектури середини XVIII століття Бучацьку ратушу планують повністю відреставрувати. Зовнішні роботи вже проводять, проте незначними темпами. Зважаючи на зростання попиту серед туристів до цієї споруди, її станом вирішили зайнятись обласні керманичі. Нині розроблений проект на ремонт і внутрішніх кімнат.  Після завершення робіт у ратуші планують облаштувати музей видатного світового скульптора, який працював над оздобленням будівлі, Йоана Георгія Пінзеля. Вартість проекту понад 10 мільйонів гривень. З них  2 мільйони – гроші з місцевого бюджету, решту мають виділити з обласного та державного бюджетів. Завершити роботи з оновлення планують за півтора роки.

– Три мільйони гривень з державного бюджету у реконструкцію ратуші ми вже вклали,  – розповідає голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. – У наступному році плануємо подвоїти фінансування та збільшити потужності підрядника, а при потребі залучити додаткові організації, щоб за півтора роки підвести до будівлі комунікації, відреставрувати і здати об’єкт.

 

 

Попередня стаття

Літня тернополянка перерізала вени на обох руках

Наступна стаття

У Тернополі відкрили нестандартну УРБАН-бібліотеку (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.