У Тернополі відкрили нестандартну УРБАН-бібліотеку (Відео)


Книжкове сховище без дверей, література на дизайнерських полицях, диван і вільний доступ до періодики. У Тернопіль на базі колишньої книгозбірні відкрили сучасну, дизайнерську УРБАН-бібліотеку. Такий заклад пропонує читачам нестандартний підхід до збору інформації.

Бібліотека на вулиці Карпенка вже давно потребувала ремонту, через вологу в напівпідвальному приміщенні стіни вкривалися грибком, а книги псувались від вологи. Працівники книгозбірні давно мріяли перевтілити заклад. Були впевненні, бібліотека  користуватиметься попитом, оскільки має досить великий книжковий фонд. Тож все залежало від умов, в яких читатимуть тернополяни.

Всі бачили майже антисанітарні умови в цьому підвальному приміщенні, тож не дивно, що сюди не йшли читачі. Приємно бачити, що ця бібліотека тепер не тільки з ремонтом, а й з ідейним наповненням, – каже заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

На ремонт бібліотеки виділили 130 тисяч гривень з міського бюджету, до оновлення долучились й меценати.Аби розширити креативний простір найближчим часом працівники закладу облаштують книжковий дворик на вулиці.

Попередня стаття

На реставрацію Бучацької ратуші виділять більш ніж 10 мільйонів гривень (Відео)

Наступна стаття

Вік не на заваді: найстаршому учаснику турніру з шахів – 86

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.