Як ставляться тернополяни до змін у законі, який вимагає навчати виключно українською? (Опитування)


Угорщина та Румунія домагатимуться змін у новому законі України “Про освіту”. МЗС цих країн вважають, що цей законсуперечить угоді про асоціацію між Україною та ЄС та ущемляє права угорці та румун, які проживають в Україні. Йдеться про те, що згідно нововведень, діти з нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи уже навчатимуться державною. Якщо мова нацменшини належить до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або кількох дисциплін.Якою мовою мають навчати дітей в українських школах і чи не ущемляє права нацменшин новий закон про освіту? – думки тернополян дивіться у програмі «Першого Інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» «Власне бачення».

Попередня стаття

На Тернопільщині за корупцію оштрафували головного лікаря

Наступна стаття

У дитбудинку і чотирьох лікарнях Тернополя вже включили опалення (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.