Лише один цукровий завод на Тернопільщині приступив до роботи (Відео)


Цього сезону на Тернопільщині працюватимуть 4 цукрових заводи:  Хоростківський, Збаразький, Козівський та Чортківський. Перших три планують розпочати переробку буряків у першій декаді жовтня. Наразі виробляти цукор в області почав лише Чортківський завод. Туди, станом на 5 жовтня, завезли 194 тисячі тонн буряків, переробили 177 тисячі тонн  цукросировини та виготовили майже 23 тисячі тонни цукру. Технологи Чортківського цукрового заводу очікують, що цього року вироблять солодкого продукту значно більше, ніж у 2016-му.

– Цьогоріч в нас переробка до 800 тисяч тонн буряка, з них плануємо отримати 120 тисяч тонн цукру, тобто з кожним роком ми збільшуємо продуктивність та обсяг виробництва цукру. Кількість виготовленого цукру залежить не лише від кількості цукрових буряків, а й від їх цукристості буряків, – технолог цукрового заводу м.Чортків Василь Титарчук.

Всього на 5 жовтня на Тернопільщині зібрали близько 300 тонн цукрових буряків із  5700 гектарів. Це майже 19% від усіх площ. Середня  врожайність в області – 516,1 центнера з гектара. Аграрії зазначають, що урожаєм задоволені, тому запевняють, що область буде вдосталь забезпечена цукром.

– Цього року врожайність цукрового буряка буде набагато кращою, ніж минулого,  адже були  сприятливі погодні умови для росту культур. Я думаю, на 15-20% урожайність буде вищою. Наразі ми уже почали збирати буряк, урожайність становить 700 центнерів з гектара, – каже керівник аграрного підприємства Степан Градовий.

Попередня стаття

У ДТП на Тернопільщині одна людина загинула, інша – в реанімації

Наступна стаття

У Тернополі посилено працюють пункти вакцинації проти кору (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Хочу влаштуватись вантажником

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.