Нові правила отримання субсидії: газу менше, безробітні платять більше (Відео)


З осіннім похолоданням господарі приватних будинків Тернопільщини  розпочинають  опалювальний сезон. А відтак, – радять  у департаменті соціального захисту населення Тернопільської ОДА, – треба й подбати про пільги, якими люди хочуть скористатися протягом 2017-2018 років. А це – уточнити щодо всіх змін у наданні субсидій, вчасно зібрати й подати необхідні документи.

Цьогоріч  субсидії  нараховуватимуть по-новому: зменшать кількість газу, на який надаватимуться пільги. Якщо споживач перевищить  ліміт субсидії,  йому доведеться сплатити за використані понаднормові кубометри повну їх вартість.

Також в декларації буде врахований дохід споживачів за півроку, а не за рік, як було до цього. Офіційно безробітнім  прибутки порахують у розмірі не одного, а двох прожиткових мінімумів.

– Зараз всі місцеві управління готові до перерахунку субсидій на новий опалювальний період, крім того деякі субсидії будуть перераховані автоматично. Перерахунок розпочнеться з 15 жовтня, – розповідає директор  департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.  Цьогоріч норма на опалення для користувачів, які використовують природній газ, зменшиться на 0,5 кубічних метри. Сьогодні це – 5 кубічних метрів на квадратний метр опалювальної площі.

Відмовлятимуть у нарахуванні субсидій споживачам, у яких борг за два місяці перед комунальниками більший, ніж 340 гривень. Також субсидії не надаватимуть громадянам, які здійснили покупку на суму від 50 тисяч гривень. Незаконно отриману знижку  через приховування доходу доведеться повернути державі  в грошовому еквіваленті.

 

Попередня стаття

Вину лікарів у смерті 12-річного тернополянина підтвердили експерти

Наступна стаття

Тернопільський борець з корупцією заплатить штраф за отримання хабара

One Comment

    Avatar
  • Без коментарів…

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.