Найчастіше злочинцям довіряють пенсіонери

Фото з соцмереж

288 кримінальних правопорушень стосовно пенсіонерів з початку року на Тернопільщині зареєстрували правоохоронці. Шахрайства, крадіжки, грабежі – найчастіше від таких злочинів потерпають літні люди з сільської місцевості.

Зазвичай, коштовні речі крадуть з помешкань, представившись робітниками соціальних служб. У той час, коли одна з шахрайок, наприклад, «перевіряє» показники лічильника, інша – обшукує приміщення. Іноді пенсіонерам пропонують доплату до пенсії, обміняти гроші або придбати продукти харчування за низькими цінами.

Ще одним важливим фактом є те, що крадіжки відбуваються здебільшого від опівночі до восьмої ранку. З 288 зареєстрованих правопорушень – 163 трапилося саме в цей час. Як правило, зловмисники дзвонять громадянам на стаціонарний телефон та, представившись співробітниками поліції, повідомляють, що їхні діти чи рідні потрапили в біду. Почувши страшні речі, аби врятувати родичів, літні люди віддають зловмисникам гроші та усі цінні речі.

Аби не стати жертвою зловмисників, ні в якому разі не вступати у контакт з незнайомими людьми, які пропонують послуги і не впускати їх в будинок. А у випадку, коли невідомі особи повідомляють по телефону, що з рідними сталася біда, спершу перевірити  отриману  інформацію. Повідомляє ГУНП у Тернопільській області.

Попередня стаття

На Кременеччині у ДТП розбилось троє людей (Відео)

Наступна стаття

Вже завтра у навчальних закладах Тернополя буде тепло

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.