Тернополяни з’їли понад тисячу бичачих яєць (Відео)


На Тернопільщині встановили унікальний кулінарний рекорд – в одному казані приготували понад  тисячу бичачих яєць. Ідея належить відомому ресторатору Ігорю Парію, який ще десять років тому, перемігши у програмі «Смачна країна», довів українцям неперевершений смак і користь цієї страви.

– Це не просто рекорд, а своєрідний майстер-клас з приготування бичачих яєць. Цю страву я готую давно за рецептом свого дідуся, який працював ветеринаром. Десять років тому у програмі «Смачна країна»  її визнали однією з найкращих. З того часу бичачі яйця є найулюбленішою стравою гостей мого ресторану, – каже ресторатор Ігор Парій.

Делікатес разом із тернопільським ресторатором готував відомий ведучий та кулінар Костянтин Грубич. Каже, долучився до не одного смачного рекорду, але у Тернополі вміють дивувати.

Унікальність страви засвідчив також представник Національного реєстру рекордів України.

– Приготовано старовинну страву з 1029 бичачих яєць. Подібного в Україні ще ніхто не готував. Тому це безсумнівний рекорд України, –  зауважив експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський.

Кулінарний рекорд, яким тернополяни дивували Україну, приурочили до 75-ї річниці створення УПА та 4-ї річниці Козацького десантного осередку. На святі не торгували випивкою, аби в такий спосіб показати, що відпочивати можна вишукано. Організатори підсумовують – фест провели задля поширення меценатського руху.

Попередня стаття

Вже завтра у навчальних закладах Тернополя буде тепло

Наступна стаття

Любов Бурак

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.