Тернопільських пенсіонерів вчитимуть не довіряти чужинцям (Відео)


Люди похилого віку, кажуть поліцейські, найменш захищена категорія населення і цим уміло користаються аферисти. Вигадуючи різні шахрайські схеми, вони видурюють у стареньких усі заощадження. Аби зменшити кількість обманутих тернопільські  правоохоронці розповідали соцпрацівникам, як убезпечити пенсіонерів від шахраїв.

– Шахраї обманюють, за дві-три хвилини крадуть в пенсіонерів гроші, які ті складали собі на смерть. Люди в розпачі. У пенсіонерки, до якої навідуюся, прийшли й сказали, що мінятимуть лічильник. Вона відкрила двері й зайшла одна людина. Друга стояла в коридорі, не заходячи сказала показати книжку на газ. Поки старенька шукала книжку, – вкрали гроші, – розповідає соціальний працівник Наталія Ященко.

Начальник управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима каже, що кожен соціальний робітник має 10-12 одиноких людей. Щотижня їх відвідує і допомагає.

Поліціянти попросили робітників Територіального центру соціальної допомоги щоразу застерігати пенсіонерів, аби ті не впускали до помешкань незнайомців для перевірки лічильників, обміну купюр тощо. Також соцпрацівникам  роздали контакти дільничних інспекторів ,щоб ці дані мали їхні підопічні.

 

Попередня стаття

У ДТП, в яке потрапив тернополянин, загинули молода жінка та донечка

Наступна стаття

На Тернопільщині згоріла величезна скирта соломи

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.