Яблука з Тернопільщини жителі країн Азії вважають найсолодшими (Відео)

Проект “Територія розвитку”.

Фермерське господарство «Гадз», що у Бучачі, є одним із  лідерів виробництва фруктів в Україні. Сади підприємства займають площу 600 гектарів. Вирощують понад півсотні сортів яблук, груш та слив. Господство щорічно проходить міжнародну сертифікацію «Global GAP», яка підтверджує якість та безпечність продукції, – розповідає директор з садівництва фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.

  Цьогоріч у вересні господарство взяло участь у найбільшій фруктовій виставці світу «ASIA FRUIT LOGISTICA», яка відбулася у Гонконгу. Там нашими яблуками зацікавились представники країн Китаю, Індії, Малайзії, Пакистану, В’єтнаму та Індонезії. Ми вже досить давно співпрацюємо з європейськими країнами, зокрема, з  Швецією  і Норвегією. Туди вже відправлені перші партії продукції, а також підписані попередні контракти щодо співпраці навпротязі цілого року. Загалом, 50 відсотків вирощених на Тернопільщині яблук ми цьогоріч експортуємо, – розповідає Тарас Мельник.

Аби українські яблука потрапили на прилавки закордонних супермаркетів, вони проходять суворий контроль. Спеціальний апарат сканує кожен плід та калібрує його. Найменша подряпина – брак. Після сортування бучацькі яблука зберігають у холодильних складах, що дає змогу покупцям отримувати яблука протягом рік.

 

 

Попередня стаття

На Тернопільщині «швидка» злетіла з дороги через таксиста (Фото)

Наступна стаття

На Тернопільщині більшає крадіжок та умисних вбивств (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.