Аби завести собаку тернополянам доведеться звертатись до психіатрів

Фото з соцмереж

Фото з соцмереж
Згідно поданого у Верховну Раду проекту закону щодо запровадження обліку домашніх та безпритульних тварин, існує ряд нововведень.
 Зокрема, буде створена електронна база даних домашніх і безпритульних тварин. Усіх домашніх улюбленців віком від двох місяців власники повинні зареєструвати. Проводитимуть цю процедуру державні та приватні ветеринарні клініки. За послугу власники сплачуватимуть адміністративний збір у розмірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб – приблизно 168 гривень.
Також власники будуть зобов’язані повідомити протягом 5 днів ветеринарну установу не лише про купівлю тварини, а й про переїзд з нею в інший населений пункт.
Додатково тварин мають оглянути ветеринари, які щеплять їх проти сказу і проведуть профілактичні заходи. Що стосується собак потенційно небезпечних порід, їх власники мають надавати довідки психіатричних оглядів. А ще – письмово засвідчити, що у кінологічному центрі їх навчили, як поводитися з цими породами.
Також у законопроекті йдеться, що за не прибирання власниками екскрементів тварини їх штрафуватимуть у розмірі від 50-ти до 100 неоподаткованих мінімумів громадян, а це –  850-1700 гривень.
За знущання з особливою жорстокістю над тваринами, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі загрожуватиме позбавлення волі від 5 до 8 років. Повідомляє офіційний веб-портал Верховної Ради України. 
Попередня стаття

Відтепер виплати при народженні дитини батьки можуть отримати за добу

Наступна стаття

Чи хочуть жителі Шумська, щоб легалізували зброю в Україні?

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.