Відтепер виплати при народженні дитини батьки можуть отримати за добу

Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

Відтепер, згідно постанови Кабміну, тернопільські матусі зможуть швидко отримати допомогу при народженні дитини. Відтак, частину цієї допомогу відповідні служби мають нарахувати жінкам не пізніше одного дня з дати подання заяви. Виплата цих коштів буде проводитися не пізніше наступного операційного дня. Наразі, сума становить 10 тисяч 320 гривень.

Варто зазначити, що ця вимога стосується лише заяв, які надійшли від батьків в електронному вигляді з використанням цифрового підпису. Для паперових звернень порядок не змінився.

Нині розмір державної допомоги під час народження дитини не залежить від кількості дітей у сім’ї.  Становить вона 41 тисячу 280 гривень. Одразу одноразово виплачують 10 тисяч 320 гривень. Потім щомісяця протягом трьох років – по 860 грн. Повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Попередня стаття

На Тернопільщину йде сніжний циклон з Білорусії

Наступна стаття

Аби завести собаку тернополянам доведеться звертатись до психіатрів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.