Понад півсотні сіл Тернопільщини об’єдналися в громади (Відео)


29 жовтня у Тернопільській області відбулися вибори до чотирьох об’єднаних громад – Зборівської, Хоростківської, Ланівецької та Саранчуківської. Голосували жителі з 66-ти населених пунктів.

– До складу Зборівської ОТГ увійдуть 17 сільрад Зборівського та Козівського району, з них – 38 населених пунктів. Ланівецька ОТГ приєднає до Ланівецької міськради 5 сільрад, об’єднуючи 10 населених пунктів, в тому числі Ланівці. До Хоростківської міської ОТГ увійдуть 7 сільрад Гусятинщини та одна – Теребовлянщини. Громада об’єднає 10 населених пунктів, в тому числі Хоростків. Саранчуківська ОТГ об’єднає 5 суміжних сільських рад – Саранчуківську, Тростянецьку, Вільховецьку, Котівську та Рибниківську. В громаду увійдуть 8 населених пунктів, – розповідає начальник управління містобудування та архітектури Тернопільської облдержадміністрації Володимир Харченко.

Зараз на виборчих дільницях підраховують голоси. Члени ДВК розповідають про спокійний перебіг голосування  і низьку активність виборців.

У селі Великий Говилів Теребовлянського району, котре увійде у Хоростківську громаду, 800 виборців. До вечора 29 жовтня проголосували – 356. Виборчий процес пройшов спокійно, – кажуть у ДВК.

– Ми обираємо голову громади, а також депутатів до міської ради. В нашому селі є 2 округи. По 24 округу балотується 6 кандидатів  і по 25 округу – 8 кандидатів. Сьогодні люди голосують у двох бюлетенях. Перший бюлетень – люди вибирають голову громади, де є 4 кандидати, у другому бюлетені вибирають депутата до міської ради, – розповідає голова ДВК с. Великий Говилів Світлана Музичка.

 

 

Попередня стаття

Відтепер одружитися та отримати посвідчення водія тернополяни зможуть у ЦНАПі

Наступна стаття

На Тернопільщині легківка врізалася у фуру: водій загинув, його дитина – у важкому стані

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.