Викрадену львівську ікону знайшли у капличці посеред поля на Тернопіллі (Відео)


Старовинну ікону з Львівщини підкинули у капличку на околиці села Нові Петликівці Бучацького району. Про те, що образ знаходиться там сільському голові повідомили львівські правоохоронці.

Ікону завбільшки два метри на метр, – забрати одразу не вдалося. Тому її відвезли до Бучацького відділку поліції. Там образ перебував допоки львів’яни не приїхали вдруге.

Ця ікона наша, вона з 18 століття, зберігалася в церковці. Дев’ятнадцятого жовтня зникла. Її поставимо на місце й усилимо замки, щоб більше не пропадала, – каже сільський голова с. Губичі на Львівщині Василь Івашків.

Як вдалося знайти ікону аж за триста кілометрів, львівські слідчі поки не розголошують. Вчора старовинну ікону повезли додому. Зберігатиметься вона й надалі в дерев’яній святині за два кілометри до польсько-українського кордону. У тій церкві правлять лише двічі на рік – на Зелені Свята та у другу неділю серпня, коли відбувається проща до Кальварії Пацлавської (Польща).

Попередня стаття

Через пожежу на Гайовій без роботи залишаться 16 робітників (Відео)

Наступна стаття

До роботи з електронним квитком підготували понад 70% тернопільських маршруток

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.