Вибори без вибору: єдиному кандидату у ректори ТНПУ віддали 564 голоси (Відео)


Вперше за останніх майже 30 років Тернопільський національний педагогічний університет отримав нового керівника. Єдиним кандидатом на посаду ректора був проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Богдан Буяк. Тому вся інтрига виборчого процесу полягала хіба у тому, чи одноголосно його оберуть.

Голосування тривало 6 годин. Свої голоси мали віддати близько 650 викладачів та студентів. Чверть виборців свій обов’язок виконали ще в першу годину. Самих же студентів, які мають право голосувати за ректора, обирали ще “грандіозніше” – за майже сотню представників голосували кілька тисяч тих, хто тут навчається.

Рішення про участь у виборах прийняв в останній день подачі документів, каже Богдан Буяк. Вибору не залишили колеги, адже практично всі структурні підрозділи університету підтримали його кандидатуру, а одинадцять років роботи на посаді проректора зобов’язують брати на себе відповідальність за навчальний заклад.

“За” Богдана Буяка свої голоси віддали 564 виборці з 614, які взяли участь в голосуванні. 33 людини висловились “проти”, 17 бюлетенів зіпсували.

З 1990-го року навчальний заклад очолював Володимир Кравець. Він перемагав на виборах п’ять разів поспіль. Цього року свою кандидатуру не подавав.

– До того, як мене вперше обрали, я понад півроку виконував обов’язки ректора. В мене цикл замкнувся: з виконуючого обов’язки, 29 років, і знов на виконуючого обов’язки. Проте, основною для мене завжди була викладацька діяльність, нею і продовжую займатись, бо ще можу щось передати, – розповідає Володимир Кравець.

 

 

Попередня стаття

Зіна Кушнірук

Наступна стаття

Нововведення у професіях не призведуть до скорочення медпрацівників на Тернопільщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.