У Тернополі більшає хворих на кір. Зареєстрували 18 випадків

З початку жовтня у Тернополі зафіксували 18 випадків захворювання на кір серед дітей. У місті визнали неблагополучну епідситуацію. Відтак, аби уникнути подальшого поширення інфекції, профілактичні попереджувальні заходи продовжили до 28 листопада.

Ріст захворюваності, насамперед, пов’язаний із недостатнім рівнем вакцинації серед дорослих та дітей, – каже заступник директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма. Щоб зупинити епідемію потрібно, аби кількість дітей, які вакциновані проти кору, сягала 95%. Сьогодні цей показник становить 84 %.

Щоб вберегти від інфекції дітей, яким протипоказана вакцинація, лікарі радять таким пацієнтам та їх батькам перебувати вдома протягом 21-го дня. А це – діти, яким проводять переливання крові, призначили імуносупресивну терапію або мають непереносимість білка.

Для проведення вакцинації проти кору батькам потрібно звернутися у Тернопільську міську дитячу комунальну лікарню або до дільничного лікаря-педіатра за місцем проживання. Повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

 

Попередня стаття

Тернополяни знову можуть встановлювати індивідуальне опалення

Наступна стаття

«Свято Гарбуза» задля благодійності: тернопільські учні провели ярмарку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.