Більші штрафи для водіїв — безпека тернополян (Відео)


Обмеження швидкості руху, нова система штрафів та 2-річний термін дії першого водійського посвідчення – одні із основних змін, які ухвалив Уряд.

Зокрема, зміни, запропоновані МВС України, передбачають  встановлення максимально дозволеної швидкості руху у населених пунктах не більше, ніж 50 кілометрів за годину. За порушення цього правила штраф – 3 тисячі 400 гривень, замість теперішніх 510. У 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 тисяч 200 гривень, а за повторне порушення – 40 тисяч 800 гривень.

Додатково передбачили й збільшення кримінальної відповідальністі за порушення ПДР у стані алкогольного чи іншого сп’яніння. А саме, за нанесення потерпілим тілесних ушкоджень середньої важкості – обмеження волі до 3 років. А також позбавлення права кермувати транспортними засобами від 3 до 5 років. За нанесення ж важких тілесних ушкоджень або смерть потерпілого – від 7 до 12 років ув’язнення та заборона кермувати транспортом від 5 до 10 років.

Новоспечених водіїв також чекають зміни – термін дії першого водійського посвідчення становить лише 2 роки. Якщо протягом цього часу керманич не скоїть три або більше адмінправопорушень ПДР, йому без додаткових іспитів видадуть постійне, строком на 30 років, посвідчення водія. В іншому випадку доведеться складати іспити.

Як ставляться тернополяни до зростання штрафів – дивіться у проекті «Власне бачення» першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

Попередня стаття

Снігу не буде: синоптики прогнозують типове закінчення осені

Наступна стаття

Важким автам на Гаївський міст зась. Схема об’їзду

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.