Збаразькі курсанти дочекалися сучасного душу (Відео)


Один бойлер на півтори сотні студентів. У таких спартанських умовах живуть курсанти Збаразького військового коледжу. На всіх жителів гуртожитку – 60 літрів теплої води. Тож студенти записуються в черги та миються за графіком. Чи далеко українцям до Європейських умов навчання – досліджувала знімальна група МедіаТОРа.

Майбутні військові повертаються з шикування. Фізичній підготовці курсанти Збаразького військового коледжу щодня присвячують не одну годину. Проте, повертаючись у гуртожиток, змушені ставати в чергу, щоб помитись.

Гарячої води немає ні в кранах, ані в душі. На півтори сотні мешканців гуртожитку – один 60-літровий бойлер. Ті, до кого черга не дійшла, – миються холодною, гріють в чайниках чи носять у пляшках.

– Зранку ми встаємо, у нас тільки 10 хвилин. От тут ми вмиваємося. Вмиваємося холодною водою. Ну загартування зранку це корисно. Для особистої гігієни можемо піти на третій, набрати гарячої води й вмитися просто в кімнаті. Ну повністю я йду в душ, бо з довгим волоссям, в кімнаті не помиєшся, то душ, а так щоб після бігу ти приходиш, собі набрала води, нагріла, – розповідає курсантка 2 курсу Збаразького військового коледжу Юля Флют.

У їдальні військового коледжу проблема таж. Воду гріють в котельні: у неї кухарі щодня власноруч заливають понад тридцять відер води.

– Щоб помити посуд, заливаємо воду в чотири ванни. Нам треба занести десять відер води, яка гріється в котлі на кухні. Так тричі вдень: сніданок два заходи, обід два заходи і вечеря два заходи, – каже шеф-кухар Ольга Грещук.

Директор коледжу Василь Процик, виправдовується: обіймає посаду – два роки, тож ні фізичні, ні матеріально вирішити усі побутові проблеми не може.

Поліпшити побут курсантів допомагають поляки. Збаразький коледж виграв проект Міністерства закордонних справ Польщі. Завдяки цим коштам на першому поверсі вже облаштували кімнату гігієни з об’ємними нагрівачами, а на даху гуртожитку встановили колектори.

Робочі обіцяють, з понеділка все облаштують. Тож вже новий навчальний тиждень порадує курсантів європейськими умовами.

Попередня стаття

Найбільше на Тернопільщині штрафів за забруднення доріг сплатять аграрії

Наступна стаття

П’яна і закохана: кременецька школярка порізала вени й кинулася під авто

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.