Тернопільським діабетикам бракує тест-смужок для вимірювання цукру(Відео)

Сьогодні світ відзначає День боротьби з цукровим діабетом. Останніми роками зростає кількість хворих на діабет у ранньому віці. Недугу виявляють у дітей до шести років.

– У Тернопільські області від початку року на діабет захворіло 270 дітей, з них 26 – вперше, а 19 – дошкільнята, – каже дитячий ендокринолог Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Леся Качор.

Пусковим механізмом цукрового діабету в дітей є вірусні інфекції. Перші симптоми – спрага, часте сечовипускання й схуднення. Діти, які захворіли на діабет, повинні завжди перебувати на контролі лікарів, двічі в рік проходити обстеження.

На плановому лікуванні в обласній дитячій лікарні одинадцятирічний Назар Лемик з мамою Ольгою. Цукровий діабет у хлопчика діагностували в шестирічному віці. Вже п’ять років він не їсть цукерків, строго дотримується дієти та контролює рівень глюкози в крові. Назар чотири рази вдень вимірює цукор, і сам робить уколи з інсуліном.

– У школі він не харчується з першого класу, на перерві прибігає додому. Вдома обідає, робить укол і біжить на уроки. Як тільки сказали наш діагноз, Назар запитав: «мамо, а що тепер буде», і почав плакати. Але ми не опустили руки, зараз для нас це спосіб життя, – розповідає Ольга Лемик.

Дитячий ендокринолог Леся Качор каже, що держава забезпечує усіх хворих інсуліном, приладом для вимірювання цукру в крові й тест-смужками до глюкометру. Однак пацієнту в рік потрібно 1400 тест-смужок, а отримує безкоштовно лише 550 штук.

Попередня стаття

Тернополяни весь рік платитимуть за воду і тепло: в Україні вводять абонплату

Наступна стаття

Випала з дверей мікроавтобуса, через необережність. Свідки кажуть, була п’яна (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.