Наркотичних таблеток на сто тисяч гривень незаконно виписав медик на Тернопільщині

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Рецепти на пацієнтів без їх відома, тисяча таблеток наркотичної дії, опіум та макова соломка. Підпільний бізнес зі збуту сильнодіючих лікарських засобів заснували 51-річний лікар загальної практики районного центру первинної медико-санітарної допомоги і  45-річна жителька села Швайківці Чортківського району. Протизаконну діяльність чортківчан правоохоронці області документували протягом двох років.

Інформацію про те, що жителька Чорткова реалізовує у Тернополі медичні препарати Соннат і Димедрол співробітники управління протидії наркозлочинності отримали ще у 2015 році. Оскільки ці таблетки відпускаються тільки за рецептами в обмеженій кількості, адже підсилюють дію наркотиків, у цьому наркобізнесі в чортківчанки мав бути спільник, – повідомили правоохоронці. Причетним до кримінального збагачення виявився лікар. Спочатку медик лише продавав спільниці рецепти та медикаменти, а згодом вирішив збільшити прибуток і почав сам торгувати таблетками.

Правоохоронці кажуть, медик виписував рецепти на пацієнтів, до амбулаторних карток яких мав доступ, без відома їх власників. Під час обшуку в  лікаря знайшли та вилучили майже тисячу таблеток препаратів Соннат та  Димедрол.  У будинку спільниці, окрім 50 таблеток сильнодіючих медичних препаратів,  знайшли макову соломку, опій та посуд для виготовлення наркотиків. Загальна вартість вилучених медичних препаратів за цінами «чорного ринку» становить майже сто тисяч гривень.

Медичного працівника звинуватили за ч.4 ст.321 – у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів, вчинених повторно, в особливо великих розмірах. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Його спільниця відповідатиме за двома статтями – ч.3 ст.321 ККУ та ч.3 ст 309 ККУ. Покарання за ці правопорушення – від трьох до восьми років ув’язнення. Повідомляє ГУНП в Тернопільській області.

Попередня стаття

16 листопада – День працівників радіо, телебачення і зв’язку (Відео)

Наступна стаття

Вулицями Чорткова вільно ходять злочинці, – місцева жителька (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.