Обирають, бо дешево: в Тернополі дві тисячі іноземних студентів (Відео)


Понад дві тисячі іноземних студентів навчається у тернопільських вишах. Українську освіту обрали представники ста країн. Навчаються англійською мовою.

Найбільше іноземців у медичному університеті – 1600. Приваблює їх дешева українська освіта. Тому з понад півсотні країн є представники із Західної Європи та Північної Америки.

Домінік з Нігерії навчається на медичному факультеті ТДМУ ім. І. Я. Горбачевського. Живе в гуртожитку. Багато часу приділяє навчанню, але освітою задоволений. На його Батьківщині стати медиком дорого. У Тернополі часто готує свої національні страви, але любить й українські – борщ і вареники.

Друге місце за кількістю закордонних спудеїв займає ТНЕУ. Там вчать економіку й менеджмент 360 студентів з двадцяти країн. У технічному університеті майже три сотні іноземців. Найбільше з Єгипту та Нігерії, їх цікавить інженерія та комп’ютерні науки.

Студент третього курсу ТНТУ ім. І. Пулюя Байрон Маконі приїхав із Зімбабве. В Україні давно, раніше навчався у Сумах, бував у Києві, Львові, але, каже: «Тернопіль – файне місто». Вдома у нього велика сім’я – дві старших сестри та два молодших брати. По освіту закордон, – поїхав лише він. Чи повернеться додому, щоб розбудовувати своє місто – не знає.

Все ж, після навчання в Україні, розповідають у вишах, більшість іноземних студентів таки повертаються додому.

Попередня стаття

Дванадцять років тюрми за дозвіл на кіоск

Наступна стаття

У тернопільського школяра нацгвардійці знайшли насвай

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.