У тернопільського школяра нацгвардійці знайшли насвай

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел
Слабодіючу наркотичну речовину під час поверхневого обшуку виявили та вилучили у 16-річного тернополянина. Побачили  поліетиленовий прозорий пакет з гранульованою речовиною чорного кольору  нацгвардійці. Перевірка неповнолітнього тривала в присутності батька. Вміст пакетику правоохоронці направили на експертизу,а хлопця після документування відпустили. За попередніми даними, це – насвай.
Подію внесли в ЄРДР за статтею 309 частина 1 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту.
Найчастіше насвай купують школярі. У вигляді кульок його закладають під нижню губу, язик або за щоку. Це – жувальна суміш з легким психотропним ефектом. Хоча його не вважають наркотиком, – кажуть правоохоронці, – проте він становить загрозу для здоров’я. Адже у складі насваю безліч небезпечних речовин. Неприємний запах з рота, псування зубів, головний біль, отруєння, виразки, пухирі на губах, зміни психіки, залежність – неповний перелік наслідків після вживання цієї суміші. Більш тривале вживання речовини може викликати ще серйозніші проблеми аж до онкологічних захворювань.
Визначити людину, яка навіть в даний час вживає насвай за візуальними ознаками практично не можливо. Правоохоронці радять час від часу батькам перевіряти своїх дітей, а особливо під язиком і в районі губ. Адже вживання насваю викликає подразнення, а також утворення язвочок та ран. Повідомляє ГУНП в Тернопільській області.
Попередня стаття

Обирають, бо дешево: в Тернополі дві тисячі іноземних студентів (Відео)

Наступна стаття

Тернопільська студентка з Нігерії заспівала «гімн» нашого міста (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.