Тернопільським ОСББ досі нічим прибирати сніг

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Жоден із голів 470-ти ОСББ обласного центру не уклав угоди на прибирання снігу.  Хоча інформацію про наявну техніку та про перелік підприємств, що надають її в оренду, – каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський, – представникам ОСББ надали ще на попередній нараді. Відтак, ці території можуть залишитися без належного догляду взимку, порушуючи “Правила благоустрою Тернополя”.

Відсутність договорів між ОСББ і відповідними підприємствами також може спричинити блокування міжбудинкових проїздів і під’їзних шляхів до інших будинків. Тих,  що не входять в ОСББ і обслуговуються приватними підприємствами. Відтак, до багатоповерхівок не зможуть дістатися карети швидкої, пожежні автомобілі чи інший технологічний транспорт у разі виникнення аварійних ситуацій. Єдиним вирішення цієї ситуації, – зазначає Олег Соколовський, – є належне виконання головами ОСББ  зобов’язання з підготовки до зимового періоду.

Водночас, керівник ради голів ОСББ Тернополя Сергій Лупак зазначив, що кожне об’єднання самостійно вирішує питання підготовки до зими. Дехто вважає, що наявність договорів не забезпечить своєчасність робіт. Інші ж голови ОСББ планують, як і в попередні роки, укладати разові угоди на виконання робіт.

Наголосив Сергій Лупак і на тому, що мешканці об’єднань самі розпоряджаються своїми коштами і планують роботу. Проте, після наради він повторно надіслав головам ОСББ перелік техніки та контакти підприємств, де її можна орендувати.  За недотримання «Правил благоустрою м. Тернополя» недобросовісним головам ОСББ загрожує штраф у розмірі від 850 до 1800 гривень, – додав керівник ради голів ОСББ Тернополя.

Нагадаємо, що прибирання прибудинкових територій та міжубдинкових проїздів здійснюють обслуговуючі підприємства та ОСББ, в залежності від того, хто обслуговує будинок. Окремо угоди на зимове прибирання укладають і дирекції шкіл та дошкільних навчальних закладів, медичні заклади, суб’єкти господарювання тощо.

Щодо очищення від снігу магістральних доріг  і вулиць із рухом громадського транспорту, то його здійснює два підпримства: підприємство “Міськшляхрембуд” обслуговує  «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф». Повідомляє управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради

Попередня стаття

Погода до кінця тижня буде теплою та без істотних опадів

Наступна стаття

Найяскравіші у житті спогади тернопільській журналістці подарували вулиці рідного міста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.