Артистам з Росії для гастролей Тернопільщиною потрібен дозвіл СБУ

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Відтепер гастролі артистів Росії на території України відбуватимуться лише з дозволу СБУ. Саме ця державна установа з’ясовуватиме, чи є підстави не пустити російського артиста на територію держави. Згідно із Законом “Про гастрольні заходи в Україні”, організатор заходу повинен щонайменше за 30 днів звернутися до Служби безпеки за дозволом на участь виконавця. Рішення прийматимуть протягом 10 днів.

Якщо Служба безпеки дозволить – організатор може укладати договір з артистом. Проте, якщо будуть підстави або зміняться обставини, то артистів можуть й не пустити до України.

Штраф за порушення закону – від 50 до 100 мінімальних зарплат. Зараз ця сума становить від 160 до 320 тисяч гривень. Порядок накладення штрафів визначить Міністерство культури України.

Зміни стосуються й заходів, які пропагують РФ або ж виправдовують окупацію території України. Заборона діятиме й щодо органів влади країни-агресора і їх дії.  Також не можна проводити концерти, якщо в них братиме участь людина, що загрожує національній безпеці. Прізвища таких осіб є в спеціальному переліку Міністерства культури.

Попередня стаття

Водії Тернопільщини отримають додаткові дозволи на автоперевезення територією Польщі

Наступна стаття

«Сто гривень, не менше», – тернополяни про підняття цін на цигарки (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.