Куди зникли волонтери? 80% їхніх телефонних номерів – неактивні (Відео)


Чотири роки тому українці сформували волонтерські групи для підтримки Революції гідності. Пізніше, коли Росія окупувала Крим і частину територій Донбасу, навчені досвідом Майдану волонтери розпочали унікальні за розміром і форматом акції з підтримки українських учасників антитерористичної операції і переселенців. Фактично, волонтери взяли на себе функції держави із забезпечення армії, Національної гвардії, добровольчих батальйонів і військових госпіталів усім необхідним.
Проте сьогодні волонтерам працювати важче. Кажуть, що люди втомилися від війни.
– Ми продовжуємо працювати і допомагати нашим бійцям. Зараз їм потрібні вітаміни і ліки, бо йдуть морози і хлопці починають хворіти. Тому збираємо медикаменти, а також плануємо готувати «вітамінні бомби» з лимона, меду, імбиру. Щоправда раніше бажаючих допомогти було більше. Люди залишати ліки просто у аптеках, у спеціально відведених на це скриньках, а сьогодні ці ємкості – порожні, – розповідає волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Христина Феціца.

Також втомилися волонтери. Значна частина давно залишила цю справу.

– Люди нажаль звикли, що на війні кожного дня хтось гине. Але не можна забувати, що це хтось, це чиїсь чоловік, син, батько. Як мінімум ми повинні молитися і ставити у церкві свічку за здоров’я наших вояків. Так само і втомилися волонтери. Телефонні номери 80% раніше активних людей – сьогодні недоступні, – зауважує Христина Феціца.

Попередня стаття

На пішохідному переході у Білій збили пенсіонера

Наступна стаття

На Тернопільщині під час поминок злодій обікрав відвідувачів ресторану

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.