Тернопільський вікіпедист не редагуватиме Вікіпедію через проросійських вандалів. Фото

Вікіпедист Микола Василечко десять років дописував та редагував україномовну частину енциклопедії. Свою роботу припинив через вандалів та  значну кількість неадекватних редагувальників.

– В умовах російсько-української війни пхати в україномовну Вікіпедію російськомовні шаблони, писати радянським канцелярно-комуністичним правописом, нехтувати українськими відповідниками іноземних запозичень слів і відверто принижувати мову суржиком – непатріотично. А дозволяти редагувати статті анонімам у цей період – узагалі неприпустимо, – каже Микола Василечко.

Вікіпедію повинні редагувати розумні й освічені користувачі, – переконаний вікіпедист. А через те, що його образили,  принизили ділову репутацію інші дописувачі, Микола Василечко прийняв рішення не продовжувати свою діяльність в україномовній частині енциклопедії.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1645728082153502&set=a.191302974262694.48295.100001489789291&type=3&theater

 

Попередня стаття

В управлінні поліції охорони в Тернопільській області новий керівник (Відео)

Наступна стаття

Головна цінність – люди. В Агрохолдингу «МРІЯ» відзначили працівників з нагоди свята (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.