«Легені» Тернопільщини можуть знищити. Лісівники б’ють на сполох (Відео)


Лісівники Тернопільщини протестують проти  реалізації Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства до 2022 року. ЇЇ схвалили 15 листопада на засіданні Кабміну.

Проект схваленої Урядом Стратегії суттєво відрізняється від того варіанту, який обговорено та узгоджено з громадськими організаціями, деревообробними асоціаціями та іншими зацікавленими сторонами, – кажуть протестувальники.

– Стратегія ще неопублікована у офіційних виданнях, але вона передбачає кардинальну зміну системи управління лісовим господарством та створення окремої структури з корпоративними правами. Відтак виникає питання, яка буде доля тих лісів, що сьогодні є в державній власності. Та хто займатиметься вирощуванням зелених насаджень, адже щоб виростити ліс потрібно 100 а то й 120 років, – каже начальник Тернопільської обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко.

Працівники лісових господарств побоюються скорочень.

– У нас на лісництві працює близько 70 людей. Хтось відав цій справі все життя. А сьогодні ми боїмося, що можуть скорочуватися робочі місця, – зауважив працівник природного заповідника «Медобори» Роман Шимків.

Підтримки лісівники просять у місцевих чиновників. Це питання вже розглянули на сесії облради, а завтра розглянуть на колегії облдержадміністрації

– Ми підтримуємо позицію наших лісівників, бо Стратегія сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства – не до кінця зрозуміла.  Ми не розуміємо як буде фінансуватися, за рахунок яких джерел. Проте я переконаний, що це мають бути державні, місцеві кошти та міжнародна технічна допомога, – підсумовує заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Вонс.

Попередня стаття

«Бракує світла», – тернополяни про освітлення вулиць міста (Відео)

Наступна стаття

Тернополяни знову зможуть придбати «Доступне житло» (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Ну і фейси повід’їдали!!!

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.