Тернопільські обранці пропонують шукати кошти для навчання сільських дітей в бюджетах райрад (Наживо)

У Тернопільській міській раді триває сесія. Активісти та депутати обговорюють проблеми фінансування  відвідування навчальних закладів міста Тернополя дітьми з сіл.

Люди не мають платити кошти за навчання, оскільки ці кошти люди заплатили у своїх податках. Разом із тим цього не повинна робити і міська рада Тернополя. Кошти є, вони нараховані державою, а от куди і як йдуть ці кошти – це потрібно вирішити. Думати треба про всіх батьків, які працюють у Тернополі. Тому пропоную створити робочу комісію у складі якої будуть представники Тернопільських міської ради та райдержадміністрації, представники управління освіти, територіальних об’єднаних громад та сільради. Ця комісія повинна безпосередньо голові Тернопільської райдержадміністрації піти і запитати, де ті кошти, які вони вже заплатили за освіту дітей, – зазначив депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка.

– До Кабінету Міністрів України потрібно написати звернення щодо створення нормативного документу, який би передбачав прив’язку коштів за навчання до самої дитини. Переходячи в інший навчальний заклад дитина надає особову справу та фінансовий ваучер. Відтак, зміна місця навчання дитини змінює й освітній заклад, у який перераховуватимуть кошти, – пропонують депутати.

Тож обранці вирішили написати зверненя до голів громад і голови Тернопільської районної ради.

Як мені бути не знаю. Я взагалі з області. В моєму селі ні роботи, ні дитячого садочка немає. Все надалі звалили на територіальні громади. Куди мені звертатися і хто платитиме за мою дитину, не знаю, – підсумовує рішення міських депутатів мама Ірина.

Запис онлайн трансляції дивіться на сторінці МедіаТОРа у фейсбук.

Попередня стаття

Грошей на навчання дітей із сіл міськрада немає, – міський голова Тернополя Сергій Надал (Наживо)

Наступна стаття

На Тернопільщині горіли чотири пасажирські автобуси

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.