«Не можу повернутися до вас обличчям», – тернополянка, яка живе зі СНІД (Відео)


Сьогодні світова спільнота привертає увагу людей до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом. У Тернополі зареєстровано майже тисячу ВІЛ-інфікованих. Не зважаючи на хворобу вони народжують і виховують здорових дітей.

ВІЛ-інфікована Ольга про свій статус дізналася під час вагітності. Одразу почала приймати відповідне лікування. У неї народилася здорова дівчинка. Сьогодні каже, живе повноцінним життям.

– Я щаслива мама, дружина. Так, дізнавшись про цю хворобу, було страшно. Деякий час не спілкувалися з чоловіком. Але з народженням дитини все налагодилося. Я не опустила руки, нічого не перекреслила, живу повноцінним життям. Лише єдине стримує – говорити про те, що я ВІЛ-інфікована відкрито, – розповідає Ольга.

Жінка боїться спротиву суспільства, переживає, щоб не відвернулися рідні, друзі. Згодом, щоб не показували пальцем на її дитину. Сьогодні їй легше спілкуватися з іншими ВІЛ-інфікованими, які живуть закордоном.

Представник Тернопільської БО «Мережа людей, які живуть з ВІЛ» Наталія Мішталь каже, насправді ВІЛ-позитивні люди не є небезпечні. Вони лікуються, а отже зменшують розвиток вірусу СНІДу в організмі. Це вже давно є хронічним захворюванням з яким можна жити повноцінно. В організації, у якій працює пані Наталя надають соціальну та психологічну допомогу ВІЛ-позитивним людям, а також формують у них прихильність до лікування.

– Ми здійснюємо консультації рівний рівному, де ВІЛ-позитивна особа, яка тільки стикнулася з даною проблемою, має можливість поспілкуватися з людьми які мають такий самий діагноз. Вона може безпосередньо на прикладах справитися, навчитися жити з цією хворобою, – каже Наталія Мішталь.

Нині в Тернопільському обласному центрі профілактики і боротьби зі СНІДом на обліку 985 людей хворих на СНІД. У БО «Мережа людей, які живуть з ВІЛ»  надають допомогу 456 особам.

Наше суспільство, за словами Наталії Мішталь, ставиться до ВІЛ-позитивних упереджено, навіть є прояви дискримінації. Але це пов’язано із браком інформації.

Попередня стаття

Тернопільську викладачку судитимуть за вимагання хабара

Наступна стаття

Від сьогодні прожитковий мінімум тернополян збільшився

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.