У жителів приміських сіл вимагають додаткову оплату за навчання їхніх діток (Відео)


У бій з підгузником. Під стіни міської ради прийшли кілька сотень людей, котрі проживають у довколишніх селах і водять діток у дитсадки обласного центру. Люди протестували проти рішення тернопільських обранців з Нового року брати плату за відвідування іногородніми дітками освітніх закладів. Коштуватиме таке задоволення 1200 гривень.

Про те, що з першого січня за відвідування іногородніми дітьми міських дитсадків доведеться платити додатково батьки дізнались кілька тижня тому. Тож пішли на сесію за роз’ясненнями.

– Я не маю такої суми, щоб платити, тому прийшла сюди, щоб відстояти свої права. – каже пані Оксана

З бійками та штовханиною представники обурених батьків таки зайшли в сесійну залу. Проте міський очільник пояснює, гроші на навчання іногородніх діток закладені в бюджетах районних рад, тож саме ці установи мали б і дотувати тернопільські навчальні заклади. Бюджет міста з таким фінансовим навантаженням впоратись не може.

– Моє завдання, так само як депутатів міської ради, забезпечити повноцінне функціонування міста Тернополя і жителів міста. Тернополян сьогодні цікавить щоб їхні діти в першу чергу були в садочку, а не стояли в чергах, щоб їхні діти були забезпечені ремонтами, а потім вже всі іногородні діти. Вибачте, але в таких умовах ми живемо, – зауважив міський голова Тернополя.

Сергій Надал, радить людям, котрі наймають квартири у місті подбати про міську прописку, також на поступки можуть піти й тим хто працюєш в  комунальних закладах. Інші ж батьки повинні вимагати в керівників районних ради перераховувати гроші за сільських дітей до бюджету міста Тернополя.

Попередня стаття

У жителів Тернопільщини збільшуються витрати і меншає прав. Підсумковий випуск (Ефір)

Наступна стаття

Дорогами Тернополя радять не їздити через ожеледицю та сніг

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.