На Тернопільщині майже 6 сотень громадських організацій, їх закликають працювати спільно (Відео)

Проект “Територія розвитку”.

Громадськість Тернопільщини має усі важелі, аби формувати розвинене, успішне суспільство. Добробут краю – стратегія державних органів влади, громадських організацій та жителів зокрема, – відзначають представники Громадської ради Тернопільщини. Аби запанувати покрокову роботу на 2018-й рік експерти зібрались за круглим столом.

– Сьогодні розширене засідання правління, де будуть представники влади Тернопільщини, це  в нас останній рік ввійшло в традицію. Бо піднімаються актуальні питання, які турбують громадськість, – каже голова Громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації Валерій Федорейко.

Пріоритетні напрямки роботи Громадської ради – це економіка, енергетика, екологія, дороги та реабілітація воїнів АТО. У реалізації владою цих проектів, представник Громадської ради, систематично беруть участь. Активно працюють над впорядкуванням Малишівецького сміттєзвалища та території поблизу Івачівського водозабору. Працюють над енергозберіганням.

– Є проекти, які зреалізовані нашими підприємцями, науковими установами, які працюють в комплексі по витісненню природного газу з найбільш енергоємних процесів. У цьому є успіх і повна співпраця як з облрадою та облдержадміністрацією, – розповів голова Громадської ради при Тернопільській облдержадміністрації Валерій Федорейко.

Керівник краю Степан Барна відмічає, економічний сектор області теж дає приріст. Нині  середнязаробітна плата на Тернопільщині становить 5 тисяч 700 гривень.У 2017-му збільшилась  кількість робочих місць, зросли міжнародні інвестиції.

– Ми зараз займаємо по темпах надходження ПДФО перше місце в Україні. Ми перевиконали показники минулого року на 53 %. За цей рік нам вдалося вперше, напевно, за багато років позитивна динаміка по створенню робочих місць, зокрема в питанні легалізації реєстрації суб’єктів господарювання. За рік зареєструвалося більше як 4,5 тисячі суб’єктів господарювання і юридичних і фізичних осіб, – зазначив голова обласної держадміністрації Степан Барна.

Зважаючи на кількість  об’єднань в краї, – учасники засідання, мають сподівання  на успішний розвиток Тернопілля.

– В області станом на перше січня є 209 політичних партій, 584 громадських організацій з них 171 легалізовано шляхом письмового повідомлення, 47 проспілкових організацій, 134 фонди, 12 творчих профспілок і 1037 релігійних організацій, –каже начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської ОДА Ігор Кульчицький.

Ці люди, твердить Ігор Кульчицький, мають спільні інтереси, і є, потенціалом громадськості. Тож завдяки їм й має розвиватися наша область та держава загалом.

 

Попередня стаття

Разом легше. Про проблеми, з якими стикались жителі Тернопільщини цього тижня – у підсумковому випуску (Ефір)

Наступна стаття

Будинок культури за мільйон: на Збаражчині відремонтували 80-річний клуб (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.