Будинок культури за мільйон: на Збаражчині відремонтували 80-річний клуб (Відео)


За кулісами – гамір, в залі – повнісінько глядачів. Мешканці Максимівки готуються до святкового концерту. У селі відкривають оновлений будинок культури.

Вже кілька років жодне сільське свято не обходиться без співу Тетяни Сороки. Вчитель початкових класів місцевої школи не раз була лауреатом всеукраїнських пісенних конкурсів, а все завдяки місцевому клубу. Тут вперше заспівала на сцені.

– Починалося все з дня села років 5 тому. І так з концерту до концерту Наталя Тарасівна дзвонить: Таня, як справи. Перша ластівка  – Вишнівецький всеукраїнський конкурс, це було моє друге місце. А потім вже і в Моршин їздили, зайняли перше місце, – розповідає вчитель початкових класів Максимівської ЗОШ І-ІІ ступенів Тетяна Сорока.

Жага до мистецтва у селян росте, а єдиний на понад вісім сотень мешканців Максимівки клуб донедавна занепадав.

– Це стара польська хата читання, була у надзвичайно поганому стані, як казав наш депутат потрібно віддавати це приміщення студії Довженка під зйомки фільмів про війну, – розповідає завідувач будинку культури с. Максимівка Наталія Демуш.

Будівлю, якій вісімдесять років до життя повернули за кілька місяців. Капітальний ремонт обійшовся у 900 тисяч гривень з сільського бюджету.

– Перекриття даху, фасад з утепленням, всередині підвісні стелі, бо були з очерету, поміняли, ну і як бачите, стіни повністю пошпакльовані,– каже сільський голова c. Максимівка Богдан Дзядик.

Активні сільські громади завжди готовий підтримати Агрохолдинг «Мрія». У Максимівській сільській раді компанія долучилась до кожного соціального об’єкта. Тут живе майже три сотні її пайовиків, тому представники Мрії не змогли залишитись осторонь свята.

Керівник регіонального структурного підрозділу Кластер «Тернопіль» Надія Нагірна розповіла, що для цього будинку культури купили музичне обладнання, а у подарунок привезли ноутбук.

– Долучаємось до всіх об’єктів інфраструктури сільської ради – школа, садочок, лікарня. Прогортаємо дороги взимку. Для пайовиків агрохолдинг виплатив повністю орендну плату, – каже Надія Нагірна.

За підтримки добрих друзів новий клуб запрацював на півтора місяця раніше, аніж планували. Святковий концерт на Храмовий празник на Михайла селяни провели в його оновлених стінах.

Будинки культури – осередки культурного життя в селі. Їх відродження – завдання держави і добра ініціатива благодійників. З початку року Агрохолдинг «Мрія» інвестував в культурну галузь Тернопільщини мільйон двісті тисяч гривень.
Проте наповнити будівлі життям здатні лише люди – щасливі, активні, дружні. Такі, як у Максимівці.

Попередня стаття

На Тернопільщині майже 6 сотень громадських організацій, їх закликають працювати спільно (Відео)

Наступна стаття

Повторно реєструвати релігійні організації не потрібно

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.