Тернопільський нардеп ініціює обов’язкове харчування дітей (Відео)

Проект “Територія розвитку”

Ввести обов’язкове харчування учнів 1-11 класів вимагає Олег Барна. У листопаді народний депутат подав до Верховної ради законопроект. Згідно з ним фінансувати харчування дітей пільгових категорій буде держава. А оплата обов’язкового харчування всіх учнів ляже на плечі батьків чи опікунів. Народний депутат Олег Барна каже, якщо ми зараз не звернемо увагу на здоров’я дітей, то держава виділятиме значно більше коштів на їх лікування, ще більше фінансове може лягти на сімейні бюджети.

Нововведення передбачає, що фінансування обов’язково харчування здійснюватимуть батьки в розмірі не більше ніж 70% від собівартості.

– Органи місцевого самоврядування згідно з положеннями законопроекту можуть прийняти рішення про розширення категорій пільговиків, які не платитимуть за харчування. Також орган місцевого самоврядування може зменшити розмір батьківської плати не 70 відсотків, а 50, або взагалі звільнити від батьківської плати, – зазначив нардеп.

У дошкільному навчальному закладі у селищі Нагірянка дітки мають дворазове харчування: сніданок та обід. Частину коштів оплачують батьки, решту фінансують із селищного бюджету.

– На сніданок дітки їдять молочну кашу, чай та хліб з маслом. Зазвичай снідають молочним, готуємо різні каші: ячмінну, кукурудзяну, гречану, рис. Батьки платять шість гривень вдень, – каже помічник вихователя ДНЗ №2 «Малятко» с-ще Нагірянка Марія Кухта.

У Ягільницькій школі зі 172 дітей обідає половина учнів. Директор школи Андрій Зайло пояснює це тим, що не кожна сім’я може дозволити собі витратити на обід 17 гривень.

– У школі навчається 172 дитини, харчується 90-95. За кошти з бюджету харчуються діти з малозабезпечених сімей 1-4 класів та діти, чиї батьки служили в АТО – разом їх двадцять двоє, – каже директор Ягільницької ЗОШ I-III ступенів Андрій Зайло.

Наразі тривають дискусії з приводу прийняття закону.

 

Попередня стаття

Знайомитись з Тернополем приїхали сотня підлітків зі всієї України (Відео)

Наступна стаття

Відтепер повернути електронний квиток на потяг можна тільки у касі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.