Лікарів почули: до Різдва зарплати, а після – скорочення (Відео)


З обласного бюджету на  погашення заборгованості із зарплати лікарям виділили 17 мільйонів гривень. За відповідні зміни проголосували депутати Тернопільської облради. Проте голова Тернопільської облдержадміністрації наголошує, ці кошти мали б піти на інші медичні потреби.

– 65 мільйонів гривень на Тернопільщину виділять з резервного фонду МОЗ.  Ще 17 – з нашого обласного бюджету. Відтак до 7 січня ми закриємо всі борги. Але хотів би наголосити, що ці кошти могли б бути спрямовані на інші медичні потреби – оновлення медичної техніки, ремонти лікарень тощо. Натомість питання заборгованості мають вирішуватися на місцях, адже лікарні утримуються за рахунок бюджетів районних рад чи об’єднаних територіальних громад,- наголосив Степан Барна.

Також очільник області додає, що у медзакладі не може працювати вдвічі більше лікарів аніж пацієнтів.

– Значна частина медпрацівників працевлаштовані на 0,25 ставки, а це додаткове навантаження на бюджет. Питання штатного розпису повинен регулювати головний лікар, адже ніхто не буде фінансувати стіни. Гроші виділяються не на лікарню, а на відповідну кількість населення. Відповідно якщо будуть хворі – будуть гроші, – зауважив голова Тернопільської облдержадміністрації.

Лікарі кажуть, якщо цьогоріч їм не вистачило зарплати лише на 3 місяці, то у 2018 ситуація ще скрутніша.

– Цим коштів, які нам планують виділили у новому році, вистачить лише на 4 місяці. Але якщо ми почнемо скорочувати медпрацівників такими темпами, як цього вимагають – з лікарні нічого не залишиться. Зможемо зберегти лише стаціонар, – каже головний лікар Залозецької номерної районної лікарні Богдан Гордійчук.

Нагадаємо, майже півсотні лікарів можуть залишитися без роботи. Через брак коштів закриють два відділення Залозецької районної лікарні.

 

 

Попередня стаття

З Нового року підприємці платитимуть за газ більше

Наступна стаття

У тернопільських патрульних молодий керівник (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.