Лікарі на Тернопільщині відмовилися приймати пацієнтів, бо не мають зарплати (Відео)


Лікарі Залозецької районної лікарні  не спішно розходяться додому. З боргами у понад 10 тисяч гривень в магазинами ходити немає з чим.

– Зарплату заборгували за останні три місяці. Кожному працівнику не виплатили понад 10 тисяч гривень, – каже старша медсестра Залозецького районної лікарні Ольга Андрієвска.

Попри безгрошів’я медпрацівники щодня виходять на роботу. Терплять, бо попереду ще страшніша біда – скорочення штату.

– Щоб погасити цьогорічні борги потрібно понад 1 млн. 200 тисяч. Але ще більші проблеми чекають нас у 2018 році. Адже з бюджетом, який у нас буде, треба закрити два відділення та скоротити мінімум 40 працівників, – каже головний лікар Залозецької районної номерної лікарні № 2 Богдан Гордійчук.

Просили фінансової  допомоги медпрацівники пішли до місцевих обранців. Із моменту створення громад, на лікувальний заклад перестали виділять кошти з районного бюджету. Голова громади, у яку входять 11 довколишніх сіл, божиться, утримувати заклад, де лікується пацієнти з інших ОТГ, немає за що.

–  Субвенція йде на одного жителя громади. За лікування пацієнтів, які не входять до нашої ОТГ, повинні платити селищні або районні ради. Ці фінансові питання повинен вирішувати головний лікар, – зауважив голова Залозецької ОТГ Любомир Фесик,

Неабияк такою реформою налякані пацієнти. Просять не закривати лікарню. Проте через безвихідь, лікарі оголосили страйк

– З сьогоднішнього дня ми не приймаємо хворих. Тільки надаємо невідкладну допомогу, – розповідає  завідувач терапевтичним відділенням Тетяна Галушка.

Не закривати лікарню і виплатити зарплату медики приїхали просити керівників області. Проте у Департаменті охорони здоров’я лише розводять руками. Кажуть таку ситуацію передбачали, але сьогодні всі негаразди мають вирішувати на місцевому рівні

– Лікарня на балансів громади. Відтак і відповідальність за заклад повинні нести місцеві керівники. Але затримка з заробітною платою була прогнозованою. Лікарня потребує скорочення , – коментує ситуацію директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Тим часом у лікарні на скорочення не згідні, кажуть готові до безстрокової акції протесту. Та не на камеру зізнаються хтось  готує документи на пенсію, хтось на виїзд закордон.

Попередня стаття

В тернопільської пенсіонерки вкрали мобільний (Відео)

Наступна стаття

Перевірити знання тернопільські школярі зможуть у пробному ЗНО

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.