Самокерований робот та арфа без струн. У Тернополі відкрили Центр Науки (Відео)


У Тернополі відкрили перший в Україні муніципальний «Центр Науки», де під одним дахом поєдналися технічні інновації, наукові установки, міні-лабораторій хімії, фізики, біології тощо.

У Центру 30 експонатів, але вже з наступного тижня його планують розширювати, а до роботи залучати місцевих науковців.

– На цей проект ми мали лише мільйон гривень з громадського бюджету. Відтак мусили вкластися у цю суму. Облаштувати Центр допомоги друзі з Харкова, де вже успішно існує подібний проект. Але до роботи активно взялися у тернопільські науковці. Тут презентуватимуться і їхні винаходи, – розповідає голова «Центру Науки Тернополя» Христина Білінська.

Доцент кафедри комп’ютерних технологій ТНПУ Андрій Пальчик каже, майбутнє за розвитком штучного інтелекту. Відтак презентує самокерованого робота.

– Робот запрограмований так, що реагує на перешкоди, тобто бачить і уникає їх. Самостійно він мандрувати може 2 години, – каже Андрій Пальчик.

Також на основі Центру Науки Тернополя планують створити лабораторії, де вирішуватимуть екологічні проблеми міста.

Додамо, Центр знаходиться на площі Героїв Євромайдану, 4. Працюватиме з 12:00 до 17:00. Вхід, наразі, безкоштовний.

Попередня стаття

У «Подолянах» вправна зловмисниця поцупила тисячу гривень (Відео)

Наступна стаття

Михайло Апостол

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.