Пологи та меддопомога дітям будуть безкоштовними

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Президент України Петро Порошенко підписав закони про реформу та сільську медицину. Зокрема, «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» та «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».

Відповідно до закону, держава гарантує надання громадянам необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, пов’язаних з наданням: екстреної, первинної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) та паліативної медичної допомоги. А також медичної реабілітації; медичної допомоги дітям до 16 років і медичної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Оплату здійснюватимуть за рахунок коштів держбюджету згідно з тарифами.

Крім того, за рахунок держбюджету окремо фінансуватимуть програми громадського здоров’я, заходи боротьби з епідеміями, проведення медико-соціальної експертизи, діяльності, пов’язаної з проведенням судово-медичної та судово-психіатричної експертиз. Це стосується й інших програм в галузі охорони здоров’я, що забезпечують виконання загальнодержавних функцій, за переліком, затвердженим Кабінетом міністрів. Повідомляє УНІАН.

Попередня стаття

2017-й – рік реформ: передноворічне привітання голови обласної ради Віктора Овчарука (Відео)

Наступна стаття

Новорічні дива вже 60 років творить тернопільський Дід Мороз (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.