Новорічний сюрприз не для всіх. З 2 січня подорожчає проїзд у маршрутках (Відео)


Новорічний сюрприз. З другого січня у громадському транспорті міста подорожчає проїзд. Проте не для всіх. На гривню більше платитимуть жителі обласного центру, які не мають картки тернополянина. Для них квиток у маршрутних автобусах вартуватиме – 5 гривень, а в тролейбусах – 4. Завбачливі тернополяни відтепер лише пред’являтимуть повістку «жителя міста» водієві громадського транспорту.

Водій Ярослав Городинський вмикає, встановлений місяць тому, валідатор. Каже: наразі пристрій – не популярний. Протягом дня лише з десяток пасажирів їде «за соціальною карткою».

– Користуємося, сьогодні вже 4 чоловіка. Якщо клієнт має свою карточку тернополянина, я включаю і проводить карточкою, якщо ні, то платять гроші, виходить чек і все, – розповідає водій 23-го маршруту Ярослав Городянський.

Такими валідаторами обладнаний весь комунальний транспорт Тернополя. Для водіїв це поки новинка. Тож пильно бережуть.

– Є, якщо маєте картку проводьте, будете бачити, будь ласка. Ну на день може один чоловік максимум, два це багато, – каже водій.

Таку пасивність тернополяни пояснюють не практичністю. Мовляв, соціальна картка, це додаткові витрати та клопіт.

– Ніхто з моїх членів сім’ї картки не робить. Навіщо, мені здається доказом є студентський, учнівський, паспорт і пенсійне посвідчення. Це просто відмивання грошей декому, – каже тернополянка.

Тим часом у міськраді звітують виготовили понад 50 тисяч карток тернополянина. Наголошують, вони необхідні, бо лише цей документ даватиме пільги на проїзд.

– Якщо не буде соціальної картки доведеться платити більше. Це світова практика і я б не хотів щоби десь були якісь образи зі сторони пасажирів і таке інше, тому що якщо йдемо до цивілізованого світу, значить до цивілізованого і поводимося  як в цивілізованому світі, – начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський.

Завдяки введенню соціальної картки, кажуть в управлінні транспорту міської ради, зможуть вести облік пільгових категорій пасажирів та поліпшать умови у маршрутках та тролейбусах. І нагадують місцевим жителям, ще не пізно подати заяву на її виготовлення.

Попередня стаття

Платити більше, працювати активніше. Очільники краю та міста запланували, як житимуть тернополяни у 2018-тому (Ефір)

Наступна стаття

У 2018 році для незрячих школярів завдання із ЗНО надрукують шрифтом Брайля

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.