Україна вела нові правила перетину кордону для громадян 70 країн

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

З 1 січня 2018 року на кордоні України ввели біометричний контроль. Система фіксації біометричних даних людини, включаючи відбитки пальців, діятиме для громадян 70 країн. Зокрема тих, які можуть загрожувати українцям та національній безпеці нашої держави. У список країн “міграційного ризику” потрапила й Росія.

Система біометричного контролю запрацює у 157 міжнародних пунктах пропуску для наземного транспорту й в аеропортах. Завдяки їй контролюватимуть термін перебування в країні. Також цю систему підключили до баз даних Інтерполу. Отриману інформацію передаватимуть в Національну систему верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Обов’язкова фіксація біометричних даних у пунктах пропуску через державний кордон України здійснюється в іноземців та осіб без громадянства наступних країн:

– Алжир, Ангола, Афганістан;

– Бангладеш, Бенін, Ботсвана, Буркіна-Фасо, Бурунді;

– В’єтнам;

– Габон, Гамбія, Гаяна, Гана, Гвінея, Гвінея-Бісау, Екваторіальна Гвінея, Папуа-Нова Гвінея;

– Джибуті;

– Еритрея, Ефіопія;

– Єгипет, Ємен;

– Замбія, Зімбабве;

– Ірак, Іран;

– Йорданія;

– Кабо-Верде, Камерун, Кенія, Киргизстан, Коморські острови, Республіка Конго, Демократична Республіка Конго, Корейська Народно-Демократична Республіка,  Кот-Д’івуар;

– Лесото, Ліберія, Ліван, Лівія;

– Мавританія, Мадагаскар, Малаві, Малі, Марокко, Мозамбік;

– Намібія, Нігер, Нігерія;

– Пакистан, Палестина;

– Російська Федерація, Руанда;

– Південний Судан, Сан-Томе і Принсіпі, Свазіленд, Сенегал, Сирія, Сомалі, Судан, Сьєрра-Леоне;

– Таджикистан, Танзанія, Того, Тонга, Туніс;

– Уганда;

– ЦАР;

– Чад;

– Шрі-Ланка. Повідомляє УНІАН.

Попередня стаття

У Тернополі з’явився «світлодіодний тунель» (Відео)

Наступна стаття

На Шумщині у власному будинку згорів господар

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.