До ікони з Тернопільщини моляться в Угорщині

До української громади Угорщини прибула чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої. Святиня протягом Різдвяних свят перебуватиме в греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті.

– Сьогодні, 8 січня, впродовж дня усі охочі зможуть молитися перед іконою приватно. О 18:00  на свято Собору Пресвятої Богородиці, у церкві Покрову Богородиці служитимуть літургію. Чудотворна ікона прибула до Будапешта з благословення владики Йосифа Міляна, голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, – повідомляють на сайті УГКЦ.

Додамо, у жовтні Зарваницька Богородиця вирушила в паломництво до Ватикану й Італії. Так, 15 жовтня ікона була виставлена на площі Святого Петра, де під час Меси Святіший Отець Франциск І, Папа Римський, канонізував нових святих і мучеників. По завершенні Папа благословив дві нові корони, які відтепер прикрашатимуть чудотворну ікону. Пригадаймо, що коронація Зарваницької Богородиці відбулася 150 років тому з волі і благословення Папи Римського Пія IX. Після перебування у Ватикані ікона прибула до собору Святої Софії. А відтак перебувала в багатьох італійських містах, де розташовані українські громади.

Попередня стаття

У Кальному різдвяна коляда лунала на все село (Відео)

Наступна стаття

Блогерка з Києва розповіла яким побачила Бучач. Фото

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.