Тернопільським водіям та пасажирам дали випробувальний місяць (Відео)


Ранок для тернополян почався невдало. Понад п’ять десятків водії маршруток сьогодні не вийшли на роботу. Страйкують через електронну систему оплати за проїзд. Поки транспорт зупинився містяни змушені добиратися в інший кінець міста власним ходом, або ж викликати таксі. Серед таких невдоволених пані Соломія.

 

– Не розумію причин для страйку – вартість проїзду зросла, сервіс перевезення давно бажає бути кращим, але водії все рівно страйкують, – розповідає дівчина. 

Водії пояснюють – такі кроки вимушені. Адже з впровадженням електронного квитка у них побільшало роботи.

 

– Нам додали обов’язків, але забули про заробітну плату. Адже тепер ми не лише повинні їздити, але й працювати з валідатором, видати квитки і здачу за проїзд. Це фізично неможливо. А якщо у транспорті буде пасажир без квитка і це зафіксує контролер – знову винні ми і штраф сплачуватимемо також ми, – розповідає водій маршрутного таксі Віталій Свинарик.

 

Вимагати належних умов праці водії прийшли під стіни міської ради. Кажуть якщо їх не почують – звільнятися та поїдуть за кордон.

 

Натомість чиновники переконують оплата за проїзд картами – правильне рішення. Водії більше не мають стосунку до готівки, а в управлінні транспорту нарешті можуть слідкувати за потоком пасажирів.

 

– Не всі нововведення даються легко. Але те що водії не беруть готівки це безперечний плюс. Аби спростити їхню роботу до 1 лютого працюватимемо у тестовому режимі. За цей час спробуємо поставити у транспорті зчитувальні апарати. Також є пропозиція, щоб пасажир заходив на передні двері, оплачував за проїзд за допомогою картки, а виходив на задні двері, – наголошує міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

Тож вже незабаром тернопільські маршрутки планують обладнати зчитувальними апаратами. Перевізники сподіваються, що нововведення легко приживеться. Водій на такі умови також погоджуються і готові повернутись до роботи. Та якщо за місяць їхня праця не стане легшою, обіцяють нові акції протесту.

 

Попередня стаття

Колядковий гурт розповів скільки заколядував за один день різдвяних свят

Наступна стаття

Остап Дроздов

3 Comments

    Avatar
  • Перш ніж звинувачувати водіїв та рахувати їхні гроші розкажіть будь ласка про їхні умови праці. Люди перебувають за кермом по 12-16 годин, вони не можуть ні пообідати нормально а ні віддихнути хоча би півгодини а ні справити фізіологічні потреби. Спрямуйте свої зусилля і кошти хоча би на те щоб облаштувати в початковій і кінцевій зупинці маршруту невеличкі приміщення з кімнатою відпочинку і вбиральнею.

  • Avatar
  • Проведіть розяснювальну роботу серед населення щодо використання картки тернополянина а то більшість із них навіть не розуміють для чого їх видали і що їх потрібно поповнювати.

  • Avatar
  • Нехай наш міський голова Сергій Надал,спробує,добираючись зранку з окраїни міста зайти через передні двері і вийти через задні!
    Коли в маршрутці велика кількість пасажирів…

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.