На Тернопільщині поліціанти затримали організовану групу наркоторговців

Діяльність організованого злочинного угрупування відстежували тернопільські поліціанти майже півроку. Під час затримання оперативники вилучили колби, вакуумні насоси, різноманітне обладнання для виготовлення психотропних речовин, автомобіль, гроші, майже кілограм марихуани та понад півкілограма амфетаміну. Вартість описаного обладнання становить більше ста тисяч гривень.

За словами начальника обласного управління Нацполіції Олександра Богомола, ініціатором злочинної групи є раніше судимий за незаконний збут психотропних речовин 32-річний тернополянин. Його співучасники – троє місцевих мешканців.

Четвірка облаштувала лабораторію на одному з хуторів Зборівського району в приватній садибі. Спочатку з орендодавцем розраховувалися грошима, а потім почали платити наркотиками, які той реалізовував.

Ресурси для виготовлення амфетаміну, а це понад десять найменувань різних інгредієнтів, група “бізнесменів” замовляла через інтернет. За один раз амфетамінщики виготовляли 300-400 грам небезпечної речовини хорошої якості, – кажуть експерти.

Реалізовували товар лише перевіреним та постійним клієнтам. Тим, хто купував велику партію робили знижки – за грам амфетаміну просили 200-300 гривень. У ході перевірки правоохоронці зясували, на організатора та трьох помічників працювала ще група з восьми осіб. Це – як чоловіки, так і жінки. Вони викуповували товар за дешевими цінами і перепродували його уже по 400-500 гривень за грам. Оперативники кажуть, що одного граму амфетаміну вистачає на ін’єкції для п’ятьох наркоманів.

Транспорт з амфетамінщиками та товаром затримали на під’їзді у Тернопіль. Усіх чотирьох затримали відповідно до статті 208 КПК України. Вирішують питання оголошення їм підозри та обрання міри запобіжного засобу.

Працівники управління протидії наркозлочинності перевіряють канали надходження сировини, клієнтів та інших учасників, причетних до розповсюдження наркотиків. Триває слідство відповідно до статті 307 частина 3 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах. Повідомляє ГУНП в Тернопільській області.

 

Попередня стаття

На Тернопільщині за забруднення повітря  доведеться платити більше

Наступна стаття

У пожежі на Зборівщині згоріли дві тони сіна

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.