Понад півсотні тернополян немають грошей на обід (Відео)


Безкоштовні обіди для людей, які потрапити у складні життєві ситуації. Щодня у соціальній їдальні на вул. Лисенка, 8 харчується 60 людей. Їдальня працює понад 20 років. На початку лютого сюди вперше прийшов пан Омелян. Чоловік інвалід другої групи, а його дружина третьої. До того ж у жінки хвора нога, вона не може готувати їсти. Тому у соціальній їдальні пан Омелян бере обід для двох.

– У нас дуже мала пенсія. А треба кошти на комунальні послуги, одяг взуття. Тому на продукти не завжди вистачає. А тут – смачно, – розповідає Омелян Мельничук.

На кухні працює лише троє працівників. Щодня готують свіжі страви.

– Ми формуємо меню на п’ять днів. Завжди є перша страва, до гарніру – котлети, курятина, риба тощо. Щодня щось інше. А до чаю – свіжа випічка, – каже завідувачка виробництва Любов Сегеда.

Щоб отримати безкоштовний обід потрібно звернутися в Управління соціальної політики на Лисенка, 8. Там написати заяву, а працівники управління перевірять доходи людини.

– Завдяки програмі турбота на соціальну їдальню виділили близько 400 тисяч. За ці кошти тернополяни можуть три місяці харчуватися тут. Списки постійно оновлюються. Ми розуміємо, що людям через стан здоров’я важко до нас добиратися, тому вони можуть забирати обід на декілька днів, – розповідає перший  заступник директора  Тернопільського міського територіального центру  Андрій Заяць.

Попередня стаття

У пожежі на Зборівщині згоріли дві тони сіна

Наступна стаття

Майже 15 тисяч жителів Тернопільщини тримають у домівках зброю

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.