В унікальній Тернопедії буде у п’ять разів більше статей про Тернопільщину, ніж у Вікіпедії (Відео)


Тернопільська енциклопедія в електронному варіанті. Знаний краєзнавець створив Тернопедію, у якій буде понад 50 тисяч статей про наш край.

Задум створення Тернопільської енциклопедії виник ще на початку 2000-х років, коли з’явився Тернопільський енциклопедичний словник. Тоді Микола Василечко подав декілька статей до 4 тому. Так зародилася ідея створення енциклопедії в електронному варіанті. Запрацювала Тернопільська енциклопедія 3-го грудня 2017-го. Правда, тестові проби краєзнавець робив ще раніше.

– Наразі все на стартовому етапі, підготовляю основні статті, формую правила, шаблони, категорії та оформляю зовнішній вигляд сторінок, який, як і контент, буде відмінним від Вікіпедії, – розповідає Микола Василечко.

Тернопільська енциклопедія та Вікіпедія працює на одному рушії, загальний вигляд подібний. Але теми, події нашого краю розкриватимуться глибше. Якщо у Вікіпедії, за словами Микола Василечка, зараз 8-9 тисяч статей про Тернопільщину, то в Тернопільській енциклопедії краєзнавець планує від 50 до 100 тисяч матеріалів про наш край.

– За скільки часу, поки важко сказати, усе залежить від кількості охочих редакторів. Якщо працюватиме кільканадцять людей, – за три-чотири роки у Тернопільській енциклопедії буде близько 20–30 тисяч статей, – каже пан Микола.

Тернопільську енциклопедію, на відмінну від Вікіпедії, зможуть редагувати люди тільки під власним ім’ям і з усією відповідальністю за написане. А дописувати, каже Микола Василечко, зможе будь-хто, правда, розміщуватимуть статті на сайті редактори. Адже для цього потрібно знати вікі розмітку.

 

 

Попередня стаття

Майже 15 тисяч жителів Тернопільщини тримають у домівках зброю

Наступна стаття

За групою тернопільських наркодилерів слідкували майже півроку (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.