У Польщі пояснили вибір синьо-жовтої уніформи для українців

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Носити одяг у синьо-жовтому кольорі зобов’язала українців міжнародна компанія Lindab, яка функціонує в селищі Вєрухове поблизу Варшави. Про незвичний поділ на заводі журналістам розповів один із клієнтів, – повідомляє УНІАН. Він, зокрема, зазначив, що працівники компанії мають уніформу різного кольору залежно від відділу, в якому вони працюють. Однак, українці є винятком – незалежно від ділянки, на якій вони працюють, вони зобов’язані носити одяг синьо-жовтого кольору.

Керівник заводу Міхал Вроблевський заперечує звинувачення на свою адресу. Він пояснив, що таким чином “позначає” співробітників, які не розмовляють польською. Мовляв, всі співробітники носять сині штани і різні сорочки. Механіки – зелені, бригадири – червоні. Це така система ідентифікації. А жовті сорочки українців означають, що вони не говорять польською.

Між тим, експерти в питаннях протидії дискримінації впевнені, що дії роботодавця незаконні. В асоціації “Ніколи знову” відзначають, що таке позначення українців не має функціонального змісту, а також створює національний поділ серед співробітників. Водночас, керівник виробництва каже, що така ідентифікація допомагає самим українським співробітникам. До національної інспекції з питань праці вже направили прохання втрутитися в ситуацію.

Попередня стаття

Цього місяця вчителі Тернопільщини отримають більшу зарплату

Наступна стаття

На Тернопільщині цілу ніч «плясала» Маланка (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Це нагадуе,як нимци заставляли евреив нашивать жовту зирку Давида.А украинська мова и польська мова мало видризняються одна вид однои–схожисть биля 70%..

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.