На Тернопільщині Старий Новий рік зустрічали просто неба (Відео)


Старий Новий рік у селі Устя Борщівського району зустріли просто неба. Понад 10 років тут водять Маланку. Спочатку переодягнений хлопець разом з вертепом ходив по домівках незаміжніх дівчат. Проте до дійства хотіли залучити все село. Тому святкування перенесли під стіни місцевого клубу.

Цьогоріч у костюмі Маланки 20-річний Олександр Бурак. Зізнається, костюм важкий, але сьогодні такий день, що мусить терпіти.

– Найважче було вивчити танець. Бо його треба затанцювати синхронно разом з моєю дівкою, тобто переодягненим у жіночий одяг хлопцем. До виступу готувалися два тижня, допомагали хлопці, які минулого року ходили за Маланку, – розповідає Олександр.

Староста села Устя сподівається, що вже наступного року до дійства долучаться і сусідні села.

– У святкуванні Маланки вже приймають участь колективи з інших сіл, бо ми вже відносимося до громади. Тому маю ідею створити фестиваль за участі всіх сіл громади, – каже староста села Устя Марія Тимків.

 

Попередня стаття

Біометричний паспорт без черги за хабар у 5 тисяч гривень

Наступна стаття

У Коропці розкопували водопровід й натрапили на старовинні церковні дзвони. Фото

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.