На тонкій кризі Тернопільського ставу десятки рибалок (Відео)


Як тільки в Тернополі вдарили перші морози і випав сніг, на міському ставі з’явилося десятки рибалок. Кажуть, тонкий лід їх не лякає.

– Я рибачу з 67 року. Більше люблю зимову рибалку, бо можна походити по кризі. А  влітку що – стоїш на одному місці. Змерзнути також не боюся, бо маю теплий одяг, – розповідає пан Тарас.

Серед рибалок чимало таких, які вже провалювалися під лід. Але навіть такі випадки не забирають охоти до риболовлі.

– Десять років тому провалився на Івачівському ставі. То було 21 березня. Товариш йшов першим, я за ним. Біля помосту пішов під воду, але товариш допоміг вилізти, – пригадує пан Михайло.

Через те, що доводиться сидіти біля берега і улов невеликий.

– Товщина льоду десь 5 сантиметрів, але риба не ловиться. Така маленька, що половину доводиться відпускати у воду, – кажуть рибаки.

Натомість в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області застерігають – на ліг виходити рано. Крига ще надто тонка.

– Категорично забороняється просвердлювати лунки близько одна від одної. Крім цього не рекомендується збиратися великій кількості людей на невеликому шматку криги. А рибалки, виходячи на лід, повинні мати при собі хоча б елементарні засоби порятунку – мотузку довжиною 15 метрів. Безпечною вважається товщина льоду більше 7 см. У такому випадку можливі поодинокі переправи, – коментує керівник прес-служби Управління ДСНС у Тернопільській області.

Попередня стаття

Весілля сина екс-мера Тернополя оцінюватиме вся Україна (Оновлено)

Наступна стаття

Через несправний димар в Ігровиці згорів житловий будинок

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.