Підливаємо вазони і змиваємо вроки, – тернополяни про використання свяченої води (ВІДЕО)


19 січня православні та греко-католики святкують останнє свято з різдвяного циклу – Водохреща. Це свято також називають Йорданом або Богоявленням. Традиційно  цього дня освячують воду, а люди намагаються запастися нею аж до наступної зими, адже вона має цілющу силу.

 

Нею лікували хвороби в людей та тварин, окроплювали поля, щоб був хороший урожай, очищали обійстя . Також свята вода  використовувалася при навроченні. В домі вона зберігалася впродовж усього року та не псувалася довгий час. Пили люди священну воду не тільки на Водохреща, а й щоранку, вважалося, що кілька ковтків дарують зцілення душі і тіла.

 

Нині,  тернополяни не такі традиційні. Про те,теж використовують святу воду як ліки від хвороб, знімають вроки та освячують будинки. Впродовж року її зберігають у оселях , а коли вже час набирати нової, то залюбки підливають нею кімнатні рослини.

 

А яких традицій дотримуються тернополяни щодо використання свяченої води – дивіться у проекті «Власне бачення» першого інтернет–телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

Попередня стаття

Повідомляти про злочини тернополяни можуть через Viber

Наступна стаття

Тернополяни занурювалися у крижану воду, щоб бути здоровими (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.